19 Mayıs 2010 Çarşamba

Taksilerdeki Pos Cihazları

Yaşam artık kredi kartı olanlara daha kolay hale gelmeye başladı. Örneğin cebinde bozuk parası olmayanlar ya da bankamatik gibi ortamları bulamayanların Taksiye binmeleri gerektiğinde POS taşıyan taksilere bindikleri taktirde ödemelerini hareketli noktadan kredi kartıyla yapabilecek teknolojiler günümüzde İstanbul'da kullanılıyor.

Benim bindiğim takside Vakıfbank tarafından konulmuş bir POS cihazı vardı. Taksiciye işe yarıyor mu diye sorduğumda özellikle acelesi olan ve yanında bozuğu olmayan müşteriler açısından çok iyi olduğunu söyledi. Bir sorunu bazen bankayla hızlı irtibat kurulamaması oluyormuş ama bu da zamanla ve teknolojilerin artmasıyla düzelecektir.

Taksinin dışı da zaten kredi kartıyla ödeme yapıldığını neredeyse körlere bile gösterecek kadar belirgin, müşteri uzaktan hızlıca kredi kartlı taksileri görebilir.

Bundan 20 sene önce Japonya'ya gittiğimde taksilerde kredi kartının kullanıldığını görmüştüm. Bana çok güzel gelmişti. Çünkü para ellemek, tutmak yok üstelik de banka hesabından indiriliyor.

Mobil teknolojilerin yaşamı kolaylaştırmasının bir örneği daha artık aramızda.

Hiç yorum yok: