7 Haziran 2008 Cumartesi

Mobil Kullanıcılar

Amerika'da beş yaşın üzerindeki kişilerin yaklaşık %80'inin bir cep telefonu sahibi olduğu belirtiliyor (Mc Guire, 2007). Dünya nüfusunun 6 milyar 634 milyon olduğu ve bu yılın Kasım ayı sonu itibariyle dünyadaki cep telefonu abone sayısının da 3,3 milyar ile dünya nüfusunun yarısına ulaştığı belirtiliyorhttp://www.ntvmsnbc.com/news/433225.asp.

Ama bu dünya nüfusunun neredeyse yarısının cep telefonu sahibi olması anlamına gelmiyor. Burada birden fazla cep telefonu veya telefon hattı sahibi olan kullanıcılar sözkonusu. Türkiye'de de nüfus 70 milyon iken 60 milyon kişi cep telefonu sahibi. Asıl rakamın 15 milyon civarında olduğu bunda çoğu kişinin 3 ya da 4 hat sahibi olmasının etkilediği belirtiliyor.

Piyasanın 2010 yılında doyacağı öngörülüyor.

Türkiye'de cep telefonu kullanıcıları ile ilgili yapılan araştırmada cep telefonu kullanıcılarının yaklaşık %20 si 6 ayda en geç bir yılda cep telefonu değiştiriyor http://www.bilisimpusulasi.info/haber_oku.asp?haber=214.

Gerçekten de cep telefonu sektörü giderek büyüyor. http://www.ntvmsnbc.com/news/408304.asp#storyContinues. Bunda sanırım genç nüfus olmamızın bir katkısı var. Yeni teknolojiyi edinme isteği gençlerde daha fazla. Zaten yapılan araştırmada yaş ilerledikçe cep telefonu değiştirme eğilimi daha fazla çıkıyor.

Erkekler kadınlara göre daha fazla cep telefonu değiştiriyorlar. eğitim durumu ve sosyo ekonomik durum da bu değişimde etkili oluyor. Değiştirmenin temel sebebi ise cep telefonlarının bozulması.

Konuşma süreleri uzun tutulmuyor gençler ağırlıklı olarak SMS mesajlarını tercih ediyorlar.

Hiç yorum yok: