3 Ağustos 2010 Salı

Apple da mı dolandırıcı???

2 Temmuz 2010daki haberinde Ntvmsnbc http://www.ntvmsnbc.com/id/25111457/ apple iphone 4 deki anten sorununun firma tarafından önceden bilindiği ve buna rağmen müşteriye satıldığı iddiasıyla Apple ve satıcı operatör AT&T aleyhinde davalar açılmaya başlandığını haber verdi. Şubat ayındaki İpad çıkışında da yine dizayn konusunda bir davayla karşılaşmıştı. http://gadgetophilia.com/ipad-apple-faces-lawsuit-over-ipad-design/ iPod nanoda da benzer sorunlar yaşandığı için Japon hükümetinin açtığı dava sonucu yangın tehlikesine yol açtığı için toplatılma kararı aldı.

Büyük ve marka haline gelen şirketlerin yeni ürün çıkarırken çok daha fazla sorumlu davranmaları gerektiğini söylememiz gerek aksi taktirde dolandırıcı yaftası birçok küçük kuruma göre çok hızlı bir şekilde üzerine yapışıyor. Bunun benzeri Toyota için yaşanmıştı. Küçük bir sorun üzerine gidilip çözülmediği için Amerika'daki itibarı ve dolaylı olarak dünyadaki itibarı zarar gördü.

Aslında teknolojik rekabet ortamında pazarlama yapmak daha yüksek sorumluluk istiyor. Mobil dünyadaki hızla birlikte kullanıcıya müşteriye zarar verici eylemlerden özellikle kaçınmak gerek, müşteriler bilinç kazandıkça daha da dikkatli ve özenli davranmak gerekecek.

Hiç yorum yok: