Bleach ile ilgili yazdığım konudan sonra Milenyum jenerasyonu hakkında bilgi vermek isterim. Çünkü bleach bu jenerasyonla çok yakından ilgili.
Deloitte adlı şirketin milenyum jenerasyonu ile ilgili yapmış olduğu bir araştırmada bu yeni jenerasyon hakkında şöyle bilgi vermektedir (http://www.deloitte.com/dtt/article/0,1002,sid%253D26551%2526cid%253D120906,00.html )Doğum tarihleri hakkında tam bir fikir birliği olmamakla birlikte 1978-1995 yılları arasında doğmuşlardır.
Çoğu uzman ise 1981 ve 1993 yıl doğumlu olduklarını düşünmektedir.
Bebek patlaması sonucu doğanların çocuklarıdır.
X jenerasyonunun kardeşleridir.
Bebek patlamasından sonraki en kalabalık jenerasyondur. Bebek patlaması ile doğanlar sayıca (yaklaşık ) 80 milyon, X jenerasyonu (yaklaşık ) 40 milyon ve milenyum jenerasyonu (yaklaşık ) 75 milyonu bulmuştur.
Araştırma ABD'de gerçekleştiği için milenyum jenerasyonunun %38 beyaz olmadıklarını ifade etmektedir.
Tarihi gelişime göre ise yeni "Kahraman Jenerasyonu" (Hero generation) olarak adlandırılmaktadır.
Bu jenerasyon milenyum jenerasyonu dışında Y jenerasyonu, sonraki jenerasyon, sonrakiler, dijital jenerasyon, netizens, oyun jenerasyonu gibi isimlerle de anılmaktadır.
Çoğu iyi eğitim almış , ailelerini rol modeli olarak gören , dürüstlüğü takdir eden yapıdadır.
Karakteristikleri: Teknolojiyi idrak edebilen, 7/24 ulaşılabilen, kendine güvenli, bağımsız, iyimser, kendine doğal özgüveni olan, hedef yönlü, kararlı, birbirine bağlı, başarı ya şartlanmış, azimli, hayat tarzı merkezli, girişimci,hizmet yönlü, küresel, yurttaş ve toplum bilinci olan…
Yani neredeyse çoğu iyi özelliği içinde barındıran bir jenerasyon.
O zaman bu jenerasyonun beklentileri, satın alma davranışları gibi konular giderek önem kazanacaktır.
Bunun arkasından ise bambaşka bir mobil jenerasyon gelmektedir. Henüz Y jenerasyonunun bile özellikleri tam anlamıyla tespit edilememişken bu yeni jenerasyon çok büyük değişikliklerle gelmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder