23 Temmuz 2012 Pazartesi

Üniversite Seçim Zamanı ve seçimde 9 altın kural

Hangi üniversite hangi bölüme gideceğine karar vermek gerçekten hiç de kolay değil bir yandan ailenin bir yandan çevrenin baskısı bir yandan medya bombardımanı, bir üniversite hocası ve öğrencilerime yoğun danışmanlık yapmış bir kişi olarak size bazı tavsiyelerde bulunmak isterim.

1. Mutlu olacağın bir alanı seç (Seçeceğin dalda aldığın diploma ile yapacağın iş 20-30 yıl civarında geçireceğinin yaşam periyodunun önemli bir parçası olacak) mutlu olmayacağın alanı ele.

2. Yaptığın şeyin en iyisini yapmaya çalış bu seni zaten diğerlerinden ayıracaktır.

3. Mutlaka yabancı dil (İngilizce) öğren çünkü dünyanın çoğuyla iletişim İngilizce gerçekleşiyor (Çinlisi de Rusu da Eskimosu da İngilizce'yi iyi kötü biliyor).

4. Kararlı ol ve bu kararlılıkla ilerle.

5. Alan seçerken titiz davranmak incelemek gidip o okulu üniversiteyi görmek her zaman faydalıdır. Uzaktan değil en azından kendi gözlerinle görmüş olursun.

6. Bilgisayar ve yeni teknolojilerle ilgilen yoksa çağ dışı kalırsın.

7. Olumlu düşün mutlaka iyi bir yol bulacaksın.

8. Seçimini kendin yap çünkü ayaklarının üstüne bastığın anlaşılsın (ücretini ailen karşılasa da bu böyle olmalı).

9. Ayran gönüllü olma oradan oraya çok savrulursun.

Hepinize seçimlerinizde bol şans diliyorum.

Bilgi Çağı'nda ve burada yazıyorum

Artık  www.bilgicagi.com da da yazılarımı okuyabileceksiniz ama mob-marketing gene tam hızıyla sürecek. Blog yazmak artık daha da önemli hale geldi özellikle öğrencilerimden birçoğuna blog kazandırdığım için mutluyum.

Aktif blog kullanıcısı olmak gerçekten kolay değil ama ben bunu neredeyse 5 yıldır yapıyorum. Konu spesifik ben de hoca olunca yorumlar pek gelmiyor ama gene de sıkı takipçilerim olduğunu biliyorum.

Sağalıcakla kalın...