5 Kasım 2009 Perşembe

Cep Telefonundan Asker Kontörü Dolandırıcılığı

Kontörlerle ilgili dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklendi. En son arkadaşıma gelen bir mesajda arkadaşımın cep telefonuna yanlışlıkla askerde olan kardeşim için gönderecek olduğum cep telefonu kontörlerini sizin telefona gönderdim diye mesaj geliyor. Bir sonraki mesaj ise bu kontörleri haram zıkkım ettiğine dair. Zaten bu durum aslında şüphe uyandırıyor. Ama aynı zamanda kişinin merhamet ve korku vb gibi duygularına hitap ediyor. Üçüncü mesaj ise Turkcell, Vodafone, Avea gibi telefon operatörlerinden geliyor gibi hazırlanmış cep telefonunuza 100 kontör yüklenmiştir mesajı. Bu mesajla son gol atılmış oluyor.Eğer kişi gönderen numaraya dikkat ederse bütün mesajların aynı cep numarasından geldiğini kolayca görebilir ancak bunun farkında olmayanlar dolandırıcıların tuzağına düşmüş oluyor.

Varsayalım 100 kontör Turkcell Hazır Kart 100 Kontör - 19.00 TL <=> 22.00 TL olduğuna göre mesajın gönderildiği yüzlerce hatta belki de binlerce insandan günde yalnızca 30 tanesi bu mesaja kontör gönderse ortalama 20.00 TL diyelim ve dolandırcıların cebine 600 TL giriyor. Ama daha fazla insanın yanılgıya düştüğü de düşünülebilir. Siz siz olun gelen mesajları dikkatle kontrol edin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu mesajlardan bugün ben de nasibimizi aldık. Başta dediklerine inansam da, yine de internette buna benzer bir dolandırıcılık örneği olup olmadığına bakarken yazınıza rastladım. En azından benim bu dolandırıcılığa alet olmamı engellediğiniz için teşekkür etmek isterim.