29 Haziran 2010 Salı

Tatildeyken mobil

Mobil, yaşamın parçası haline dönüşse de ona ayak uydurabilmek kolay değil. Çünkü mobil olmanın temel özelliği heryerde bulunabilirlik olduğuna göre bu avantajdan (dezavantajdan) yararlanılabiliyor. İşler yürüyor mu dersek iş açısından hepsi tıkır tıkır işleyebiliyor. Mobil internet de işin bilgisayar ve belge boyutunu ayrıca desteklediğinden ulaşılırlık da artık çok kolay. Ama o zaman işler tatilde de insanı takip ediyor doğrusu.

Peki o zaman tatil nedir? Sahil kıyısında ya da kasabasında elinde iphone ya da netbook, vınn ya da herhangi bir mobil ileitşim aracıyla iş yapmak olmasa gerek. Ancak gidişat ona doğru.

O zaman en azından bu gereçleri kullanmayı zaman açısından mı sınırlamalı mesela sabahları değil de akşam yatmadan önce 1 saat bakmak gibi. O zaman da işkoliklik devam etmekte midir? Buna nasıl akılcı bir sınır koymalı, örneğin telefonda "şu anda tatildeyim mesajı mı gitmeli" karşı tarafa? Ya acil çözüm gerektiren önemli bir şeyse. Bu gibi durumları bir daha gözden geçirmek ve sosyal gelişmeyi de gözlemek gerekiyor. Tatil yerinden şimdilik bu kadar...

Hiç yorum yok: