10 Ocak 2011 Pazartesi

İnsanlar Mobil Üniversiteler Mobil


Geçen Cumartesi 8.01.11 tarihinde Okan Üniversitesi'ne Cornell'den misafirler geldi. Girişimcilik konusunda yüksek lisans yapan yaklaşık 60 öğrenci.


Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan'la girişimcilik konusunda sohbet etmeye geldiler.Okan Üniversitesi "bir dünya üniversitesi olmak" misyonuyla yola çıkan bir kurum ve bunun ilk basamağı dünya ölçeğinde bir kampüsü tamamladı. Sırada akademisyen ve öğrencilerin dünya ölçeğinde çalışmalar yapabilmesi ve işbirlikleri sağlanması amacıyla uluslararası ofis ve birimler vasıtasıyla çeşitli bağlantılar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede

dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Cornell Üniversitesi ile de bağlantıları bulunuyor.


Bu bağlamda Cornell Üniversitesi MBA programı öğrencileri büyük gruplar halinde Girişimcilik konusunda dünyanın çeşitli ülkelerini gezerek bu ülkelerdeki önemli işadamları ve üniversitelerle konuları hakkında görüş alışverişinde bulunuyorlar. Bunun kısa tanımı ne mobilite, çünkü bir kültürü yerinde gezip görmek birçok kitap okumak kadar öğrenmede etkili. Bu bağlamda dünya çapında bütün üniversitelerde benzer uygulamalar hızla yayılacak.

Hiç yorum yok: