5 Temmuz 2011 Salı

Mobil Güvenlik Ürünleri Pazarında Büyüme Bekleniyor

Bilgi çağı dergisinde, Goode Intelligence tarafından hazırlanan araştırma raporu, mobil biyometrik güvenlik ürün ve hizmetleri pazarının 2015 yılına kadar 161 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşacağını öngören bir açıklama yer alıyor. Mobil ürünleri korumaya yönelik, parmak izi okuyuculardan, ses biyometriği uygulamalarına kadar çok aşamalı kimlik denetimi sunan mobil biyometrik güvenliği, günümüzde 30 milyon dolarlık pazar hacmine sahip olacak.


Motorola’nın, parmak izi okuyuculu yeni “James Bond telefonu” Atrix’in tanıtımında biyometriğin güvenlik açısından önemini ön plana çıkardığını hatırlatan raporda, mobil biyometrik pazarında büyümeyi sağlayacak faktörler ise cihaz güvenlik koruması, mobil ticaret, temassız ödeme teknolojileri, çok aşamalı kimlik denetimi ve askeri uygulamalar olarak sıralanıyor.

RSA’e yapılan son saldırıda SecureID teknolojisindeki açıkların görülmesiyle birlikte, alternatif bir kimlik denetimi çözümüne de ihtiyaç duyuluyor. Rapora göre mobil tabanlı biyometrik güvenliği bu ihtiyacı karşılayacak niteliklere sahip. Şimdilik ivmesi düşük olan pazar büyümesine karşın, hızlı bir değişim için gerekli şartların bulunduğunu belirten Goode Intelligence raporunda, yakın gelecekte biyometriğin akıllı telefonlar için “ilginç bir konsept” yerine “olmazsa olmaz” haline geleceği öngörülüyor.


kaynak:http://www.bilgicagi.com/Yazilar/6643-mobil_guvenlige_alternatif_cozum.aspx?utm_source=Sendloop.com&utm_medium=Email&utm_term=Bilgi%20Çağı%20E-Bülten%2004%20Temmuz&utm_content=Subscriber%20%231_45277&utm_campaign=Bilgi%20Çağı%20E-Bülten%2004%20Temmuz


Hiç yorum yok: