2 Ocak 2014 Perşembe

Hoşgeldin 2014

2014'e geçmek çoğumuz için sanırım çok kolay oldu ben hemen adapte oldum diyebilirim. 2013 sonu skandallarla kapandı ama bazı problemler halen devam ediyor. Ülkemiz için yeni yılın hayırlı olmasını diliyoruz.

2014 mobil yaşam için çok hareketli olacak her nekadar mobil telefonlardaki ÖTV'nin artmasıyla cep telefonlarına ödenen fiyatın yarısına yakınının (%47 gibi bir oranın vergi olması) tüketiciler için zorluk yaratsa da uzun vadeli kampanyalar ile bu zorluklar aşılmak içindir diyen bir durum sözkonusu. Bu arada tüketicilik duygularımız da pekişecek demektir.

Ayrıca bunun yanında mobil kampanyalar ve mobil pazarlamaya olan ilginin 2014'de daha fazla artacağı bekleniyor zaten bankaların mobil bankacılık sistemlerine geçişi de bu tarz kullanımları arttırıyor. Üstelik müşteriler bu tarz kullanımlar için teşvik edildiklerinden mobil pazarlamanın biraz daha yol katedebileceği çok açık.

Google gözlük gibi uygulamalar denenmeye devam ederken bu tarz gereçlerin  fiyatlarının  1500 dolarlar civarında oluşacağından bahsediliyor.

Bunun dışında mobil pazarlamada QR Kod uygulamalarını daha sıklıkla göreceğiz. Zaten akıllı telefon satışlarındaki artışlar QR Kod uygulamalarının çok daha etkin şekilde uygulanmasına da kolaylık sağlayacak.

En önemli gelişmeler Yer bazlı uygulamaların (LBS) gelişmesinde olacak özellikle Foursquare kullancılarının artması da bunun önemli bir göstergesi.

Kısacası pazarlama açısından 2014 Mobil pazarlama gelişiminde önemli bir yıl olacak! Mobil pazarlama gerek üstte taşınır cihaz anlamında gerekse apps anlamında çok daha güzel yenilikler sunacak hale gelecek! Hepinize mutlu yıllar diliyorum...

Hiç yorum yok: