22 Ekim 2009 Perşembe

3G ile yaşamımızda ne değişiyor?

Yeni 3G'li mobil cihazlar giderek incelen yüksek çözünürlüklü ekranları olan ve hızlı çalışan cihazlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunların bir kısmı daha önceden de sözünü ettiğim Amazon Kindle türünden. Bu sektörün giderek daha da büyüyeceğini ve gelişeceğini düşünüyorum. Gerçekten de elektronik kağıt gibi iş gören yeni cihazlar müthiş bir okuma izleme ve dinleme potansiyelini de beraberinde getiriyor.

E-okuyucuların bu tür cikhazlar sayesinde m-okuyuculara dönüşmesini bekliyorum. Bunun etkili olacağının sinyalini yine Amazon Kindle'in geçen yıl çıkışından eneri neredeyse yaklaşık 500.000 birimden fazla satması veriyor.(http://www.rcrwireless.com/article/20090303/WIRELESS/902279979/next-generation-consumer-products-mobilized-with-3g-capability#) Bu tür cihazlara alışması çok kolay.Bir de okumanın yanında sesli olarak dinlemeyi de beraberinde getiriyor. Hernekadar henüz fazla yaygın değilse de ve copyright gibi bazı takıntıları olsa da geleceğin bunda olduğu ve gelişmesini sürdürdüğü çok açık.

Kısacası 3G ile okuma yazma eğlenme dinlenme gibi fonksiyonlarımızda farklılaşmalar doğuyor. Yaşam daha fazla bilgiye hatta doyum yaratan bilgiye ulaşmaya doğru yelken açıyor.
Mp3 ve kameralar ise görselliğin doruklarına taşıyor insanı.Tam zamanlı ya da gerçek zamanlı çekilen fotoğraf ya da videoların paylaşımı da habercilik ve iletişim gibi kavramları etkiliyor.

Yeni teknoloji şirketlerinin de büyük iş potansiyeli oluşturmasını sağlayan 3G bilgisayar ve mobil teknolojileri de iyice birbirine yakınlaştıran çabaların doğmasına yol açıyor.

Hiç yorum yok: