11 Haziran 2010 Cuma

Mobil Pazarlama İvme Kazanıyor

Mobil pazarlamanın çok kısa zamanda bütün pazarlama mecraları arasında kişiselliği içermesi ve doğrudan ulaşabilme özelliği gibi özellikleri sayesinde pazarlama mecraları arasında önemli bir yer kazanacağı şimdiden belli oluyor.

Markalar giderek bu alana daha fazla yatırım yapmaya başladılar. Bu da görünen köyün kılavuz istemediğini de gösteriyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada M:Metrics, İngilteredeki mobil internet kullanımının bir önceki yıla göre %26.5 büyüdüğü ve bunun büyük çoğunluğunu da 25-54 yaş arasında bayanlardan oluştuğunu belirlemiş. http://www.igdm.co.uk/mobile/#second

Nielsen'in ABD'de yaptığı araştırmada ise %34 büyüme gözlenmiş ve bunun sebebi olarak da bayan tüketiciler, gençler ve 65 yaş üzeri kullanıcılar işaret edilmiş durumda.

Tabii burada Iphone gibi akıllı telefonların (smartphone) çıkması da ivmenin doğmasına yol açıyor. SMS'den sonra Sosyal medya aracı olarak değerlendirilmesi ve bilgisayarın birçok fonksiyonunu kullanabilme yeteneğinin gelişmesi kullanıcı yönlü olduğu için bireylere hızlıca ulaşması gibi konular da ivmenin hız kazanmasında rol oynuyor. Yakın gelecekte daha etkin hale gelecek olan mobil pazarlama birçok firmaya da yeni fırsatlar doğuracak. Ancak klasik pazarlama yapsına da hızlı bir darbesi olabilir. Bunu da unutmamak dileğiyle sağlıkla kalın.

2 yorum:

Metin Gucer dedi ki...

Merhaba hocam,

Apple'da bu konuda yeni çıkardıkları 4.0 software'i ile bir adım daha attı. Iad dedikleri bir sistem ile reklamları onların sistemi içinden verebilecek hale geleceksiniz, tabiki kazanılan bu paradan Apple %40 hissesini alıcak. Ayrıntılı bilgi için
http://developer.apple.com/technologies/iphone/whats-new.html

. dedi ki...

Merhaba Gonca Hanım,

Blog sayfanızı ilgiyle takip ediyorum. Blog sayfanızdaki bilgilerden de faydalanarak hazırlamış olduğum yüksek lisans bitirme projemi(Mobil Pazarlama Faaliyetlerinin İşletmelere Sağladığı Katkılar Ve Bir Uygulama Örneği) konu ile ilgilenen diğer arkadaşların da istifadesine sunmak istedim.
Projeme buradan ulaşabilirsiniz.
http://alikemaltasci.blogspot.com/2010/08/mobil-pazarlama-faaliyetlerinin.html
İyi Çalışmalar Dilerim...

Ali Kemal Taşçı