2 Ekim 2010 Cumartesi

Air Baltic'den soğuk uğurlama

Arkadaşlar aman mobiliz hareketliyiz biz herşeyi kolayca hallederiz demeyin. Geçen Cumartesi Estonya'ya gitmek için Air Baltic ile uçtum. Gidiş Riga (Letonya'nın başkenti) dönüş ise Tartu ( Estonyanın 2. Büyük kenti)-Riga aktarmalı olarak planlamıştım. Ama sabah Tartu havaalanında uçuş iptal gözükünce Estonyanın yarısını ve Letonyayı neredeyse baştanbaşa otobüsle geçtik (3.5 saat sürüyor:)). Rigada biletimizi uygun seçenekler haline getirecekler ve böylelikle eve dönüş yapacağız düşüncesindeydim.



Neyse yeni bilet için kontuara gittiğimizde soğuk ülke insanlarının da kaynak yapabildiğini ve aslında karşılarındakilere saygısız davranabildiklerini ve bunu üşünmedikleriyle ilgili deneyimi yaşadıktan sonra kuyrukta beklerken gitmemiz gereken uçuşumuzla ilgili son çağrı anonsunu duyduk. Neyse sıra geldi amadeus bir türlü İstanbul'a uygun seçenek bulamadı beklemeye devam check in işlemlerinin bitmesine 7dk kala check in yapabikeceğimiz söylendi koşa koşa check in kontuarına gittik bu arada bileti kesen görevli süre darlığından hemen işlemimiz için kuyruk beklemeye gerek olmadığını da söylemişti.



Uçağı Frankfurt aktarmalı İstanbul olarak vermişti. Check in kontuarına gidince hemen işlem yapmak istedik görevli kadın neredeyse bizi azarladı diğerleri de bekliyormuş sırada oysaki işlem o kadar yavaş sürmüştü ki diğeri kusurunu kapatmak için böyle bir şey söylemiş olmalıydı. Sonra mecburen bekledik ve sıra bize gelince sanırım 2dk fln kalmıştı bavulu ilk Türkiyeden uçarken kabinde getirmemize rağmen ısrarla aşağıda gitmeli boyutu uymuyor dedi bunun üzerine koyun o zaman alın işlemi yapın dedik son saniyede işlemimiz bitti ve daha gümrükten geçmek için de kuyruk vardı ve insan heyecan yapıyor. Neyse soğuk uğurlama böylece bitti ve biz Frankfurta uçtuk. Devamını bir başka yazıda anlatayım isterseniz.

Hiç yorum yok: