14 Nisan 2011 Perşembe

Mobil Alışveriş

Mobil app geliştirici Kony için, Vanson Bourne tarafından 1000 müşteri ve 100 perakende pazarlaması ve IT yapan firma yetkilisiyle yürütülen araştırmaya göre perakendecilerin %87si mobil alışverişi güvenli buluyor ancak %16sı alışverişin tamamen mobilden yapılacağını belirtiyor. Kullanıcıların % 28'nin ise mobil uygulamalar konsunda hiç bir planları bulunmuyor.

Bu perakendecilerin% 42si mobil ticaretin alışveriş kolaylığı ve maliyet tasarrufu bakımından müşteri davranışları üzerinde etkisi sahip olduğuna inanıyor.

Perakendeciler'in % 89 gibi bir kısmı mobilin e-ticaret gibi popüler olacağına ve buradan gerçekleşecek satışların t% 10,5 civarında olacağını öngörüyor.

İngiltere'de Debenhams Mobil uygulamalara ciddi yatırım yapıyor. Perakendeciler de mobil internet mi mobil apps mı seçeneklerine %45 apps %40 mobil internet olarak yanıt veriyorlar. Kullanıcılar açısındansa % 60 gibi bir pay satınalmak için seçime yardımcı karar verirken yararlı olduğunu söylüyor. Perakendecilerin %74'ü İphone'u tercih ederken tüketicilerin %58'i diğer platformları tercih ediyor.

Kısacası yakın zamanda mobil alışveriş perakende hayatının önemli bir parçası haline dönüşecek gibi gözüküyor. Tabii bu çalışma İngiltere'de gerçekleşmiş bizde ne düşünmekteler onu da öğrenmek mobil pazarlama açısından kanımca faydalı olur.


kaynak: http://www.brandrepublic.com/news/1065408/Retailers-convinced-mobile-lack-strategy/?DCMP=ILC-SEARCH

Hiç yorum yok: