4 Ekim 2011 Salı

Mobil Sağlık

Sağlık yapısı ve özellikleri itibarıyle mobilite içeren bir kavram. Doktora, hastaneye, röntgene gidersiniz doktor getirirsiniz. Bir hareketlilik de vardır. Hatta mobil cihazların ilk kullanıcıları doktorlar olmuşlardır. Ama sağlık sektöründe bu durum iyice gelişti. Mobil sağlık çözümleri çeşitlendi. Bu yüzden yepyeni araştırmalar yapılıyor. Gelişmeleri takip etmek de önem kazanıyor.


Sağlık Bilişimi Yöneticileri Teknoloji Seminerleri’ serisinin onuncusunu, 5 Ekim 2011 Çarşamba günü saat 09:30 – 14:00 saatleri arasında Elmadağİstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.Turkcell – SİSOFT – Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek bu toplantıda, sektörde sağlık hizmeti veren kurumları, İlaç firmalarını, Geri Ödeme Kurumlarını, Hastaneleri ve Sağlık Bilişimi alanında hizmet sunan firmaları bir araya getirmeyi, ihtiyaçları ve çözümleri tartışmak hedefleniyor. Toplantının ana teması “Mobil Sağlık / Telesağlık Uygulamaları olup, birbirinden değerli konuşmacılar hayatımızı kolaylaştıran, verimliliğimizi artıran, uzaktan bir çok uygulamayı mümkün kılan mobilitenin sağlığa katkıları ile ilgili bilgilerini ve deneyimlerini bizlerle paylaşacaklar.

Sağlık harcamalarının altından kalkılamaz boyutlara ulaştığı, buna rağmen hizmet kalitesi ve hizmete erişimin yetersiz kaldığı günümüzde, refah düzeyinin ve sağlık bilincinin artması, bireyin odak noktası haline geldiği bir sağlık sistemini getirmektedir. Bireyin kendi sağlığından sorumlu olacağı bu gelecekte mobilite, evden, iş yerinden veya seyahatte; zaman ve fiziksel sınır olmaksızın bireyin doktora ve sağlık kuruluşuna erişimini ve veri göndermesini sağlayacak. İnternet, akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, IP televizyonlar, ve tüketici elektronik cihazları, evimizde, işyerimizde, arabamızda sağlığımızla ilgili veri alışverişi, görüşme ve girişimlerde bulunmayıı sağlayacak. Mobil sağlık şirketleri, evde bakım şirketleri, telekom firmaları, sağlık sigortası firmaları, ilaç firmaları ve eczaneler sağlık sunumcusu olarak hizmet veriyor olacak. Geleceğin dünyasında, bütün bu oyuncuların ve geleneksel hastane sisteminin birbirine entegre bir şekilde çalıştığını göreceğiz. Bilişim ve iletişim, sağlıkta hizmet kalitesinin ve hizmete erişimin yükselmesine ve sınırsız olmasına aracılık edecek. Sağlık sistemi, hastalığın tedavisi odaklı olmaktan çıkıp, iyilik halinin sürdürülmesi, hastalık yapıcı risklerin azaltılması ve koruyucu sağlık odaklı olmaya kayacak. Bu konferansta konunun uzmanlarından, çözümleri, teknolojiyi, entegrasyonu ve sağlığın geleceğini dinlemek mümkün olacak Hedef diğer seminerlerinde olduğu gibi sağlık sorunları, çözümlerini, teknolojik yenilikleri, uygulama modellerini ve başarı örneklerini sizlerle paylaşıma açmak ve ortak bir forum oluşturmak.

Yer: Elmadağ, İstanbul Kongre Merkezi

Tarih: 5 Ekim 2011

Hiç yorum yok: