2 Kasım 2011 Çarşamba

Mobil Pazarlama ile ilgili düşünceler

Zaman akıp giderken bloguma baktığımda Mobil Pazarlamanın doğru bir konu olduğunu bir kez daha ifade etmek istedim. Neredeyse blogum 3 yılını devirecek ve bu üç yılda gerek mobil cihazlar gerek yazılımlar ve gerekse mobil teknoloji inanılmaz hızla ilerledi. Örneğin Nokia dünyanın en büyük cihaz üreticisiyken yanlış kararlar veya yatırımlar yüzünden ve belki de teknik olarak cihaza odaklaşma miyopisi yüzünden yerini Samsunga terk etti.

3G ise sosyal medyayı kullanıcının her an her yerde kolyca kullanmasında etkili oluyor. Ama bunlar daha başlangıç. Reklamlar keza bambaşka boyuta taşındı. Giderek kişiye özel hale gelmesi söz konusu burada doğru CRM çözümlerine de ihtiyaç var tabii.

Amazon Kindle falan derken tablet devri başladı bizim bildiğimiz tabletlere de doğrusu hiç benzemiyorlar (eskiden en bilinen tablet sümerlerden kalma kadeş anlaşması iken) şimdi en bilinen tabletler arasında Ipad, Nook, Amazon Fire gibi teknolojik tabletler var. Tabletler mobille bilgisayarın yakınsamasının en güzel ürünlerinin başında geliyor.
Bugün öğrencilerimle konuşuyoruz sırada ışınlanma var diye bakalım o ne zaman olacak...

Hiç yorum yok: