6 Ağustos 2010 Cuma

En sadık kalınan akıllı telefon iphone






Nielsenwire'a http://blog.nielsen.com/nielsenwire/online_mobile/android-soars-but-iphone-still-most-desired-as-smartphones-grab-25-of-u-s-mobile-market/ göre web ve e-posta erişimi apps ve bilgi paylaşmak, metin ve resimli mesaj göndermek için kullanılan çok amaçlı akıllı telefonlar arasında en fazla sadık kalınan telefon iphone olarak belirlenmiş. 2011 yıl sonu itibarıykle Nielsen pazarın akıllı telefonlar ABD pazarına dönüşmesini beklemektedir.

İphone kullanıcılarının %90ı yeniden cep telefonları alırken iphone tercih edeceklerini belirtirken bu oran Blackberry kullanıcılarını %29u ve diğer android kullanıcılarının %21i iphone a geçeceklerini ifade etmişlerdir.














1 yorum:

TLM dedi ki...

Insanlari anlamak gercekten zor, Iphone gibi kullanicisina aci cektiren, cesitli yollarla paylasimi engellemeye calisan, minimal farklar ekleyip yeni telefon yaptik diye piyasaya surulen bir telefon olupta hala tutuluyor olmasi resmen insanlarin ne kadar bilincsiz kullanici oldugunun gostergesi gibi.

Android platformundaki potansiyel goz onune alindiginda, yakin gelecekte Iphone'un gozden dusecegine eminim.

Android'in en buyuk silahi tek marka ve model bir telefona sikisip kalmiyor olmasi, yani android isletim sistemi olan bir telefon kullanmak istendiginde bir cok farkli markanin, cesitli modelleri arasinda secim yapmak mumkun, ancak madalyonun iki yuzu var, basarisiz android isletim sistemli telefonlar yuzunden, android'in reputasyonunda gerileme de olmuyor degil.

Keza Iphone'da boyle bir sey mumkun degil, tek tip tek markaya bagimli bir durum siz konusu, sadece bu yuzden bile farkli olmak isteyenler yavas yavas diger telefon modellerine yoneliyorlar. Bilincli olan kesim ise Iphone'un kullanicilari nasil kisitladigini gordugunden, bu kesimde de alternatiflere yonelme mevcut. Ancak her duzende oldugu gibi, tutucular burada da mevcut ve Iphone'u desteklemeye devam ediyorlar. Sonuc olarak tahminimce, Iphone projesi yavas yavas olgunlugunu tamamliyor, bu surec sona erdiginde -ki bu cok yakin- artik dususe gecmeye baslayacak.