4 Mayıs 2010 Salı

Kontörden kuruşa geçen dolandırıcılar

Star Gazetesinin bugünkü haberine göre http://www.stargazete.com/mobil/guncel/dolandiricilar-da-kontorden-kurusa-gecti-haber-259579.mob

GSM şirketlerinin kontörden kuruşlu döneme geçmesi dolandırıcıları engellemeye yetmiyor. Yeni dönemde yeni yöntemler bulan dolandırıcılar mağdurlardan bu kez kontör yerine para istiyor. Dolandırıcıların yeni yöntemlerinde tercih ettikleri kişilerin başında ise kamu görevlileri geliyor.

Kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, mağdurlardan verdikleri TC kimlik numaralarına para göndermelerini istiyor. Burdur İl Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiye göre "Kendisini Cumhuriyet savcılığından ya da emniyetten aradığını beyan eden dolandırıcılar, müştekilerin kimlik ve telefon sim kart bilgilerinin kopyalandığını belirtiyorlar. Daha sonra da suçluların yakalanması için son aşamada olduklarını, ancak yapılan harcamalarla ilgili müştekinin aklanabilmesi için para havalesi gerektiğini söylüyorlar. Bu aşamadan sonra mağdurların banka ATM cihazlarını kullanarak verilen kimlik numaralarına havale yapması isteniyor. Havale yapıldıktan kısa bir süre sonra para çekildiği için faillerin yakalanması güçleşiyor."

Dolandırıcıların beyanları doğrultusunda havale işlemi yapılmaya başlandığında mağdurların banka hesaplarındaki para miktarı ve kredi kartlarındaki limit bitene kadar dolandırıcılık işleminin devam ediyor.

Aman Dikkat! Siz siz olun bu tür tuzaklara düşmeyin.

Hiç yorum yok: