15 Kasım 2008 Cumartesi

Artık tanışmak mobil, evlenmek mobil

İnternet üzerinde çöpçatanlık siteleri çok büyük bir yer kaplıyor. Çünkü insanların biraraya gelmeleri gerçekten büyük ihtiyaç. Aynı ihtiyaç televizyondaki izdivaç programlarında da görülüyor. İnsanlar kendilerine uygun eş bulmakta güçlük çekiyorlar.

Artık bu iş için de cep telefonları işe yarar bir gereç. Çünkü belli yerlerde verilen hizmet sistemiyle Location Based Services) birbirine uyumlu olarak nitelendirilebilecek kişilerin belli bölgelerde olduğu o kişileri kabul edip etmeyeceğine dair izin alınmasıyla biraraya getirilerek tanışması sağlanabilmektedir. Bu çöpçatan sitelerinin bir anlamda mobile taşınabileceğini de gösteriyor.
Ama iş bununla kalmıyor artık 1530'a mesaj atanlar İstanbul'da evlenme işlemlerini mobil telefon üzerinden başlatabiliyor. (http://www.haberteknoloji.net/tag/istanbul-buyuksehir-belediyesi). Dünya giderek ilginç hale gelmeye başladı ne dersiniz?
Aslında Yer Bazlı hizmetler "Location Based Services" sadece bununla kalmıyor pek çok kişiye aradığı arkadaşını veya bir yeri kolayca bulmasının yolunu gösteriyor. Bu tür hizmetler 3N'ye geçişle beraber çok daha etkin kullanılabilecek ve "mobil pazarlama"ya yeni kapılar açılmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok: