10 Kasım 2008 Pazartesi

Cep numaralarının taşınması

9. Kasım .2008 tarihi itibarıyle bir operatöre bağlı olan abone telefon numarasında herhangi bir değişiklik olmaksızın bir başka operatöre taşınabilir hale geldi.
Bu operatörlerin kendilerini pazarlamaları açısından çok büyük bir fırsat. Her bir operatör gerek reklamlarla gerekse sundukları promosyonlarla müşterilerine hitab etmeye çalışıyor.

Cep numaramı nasıl taşırım?
Bilgi Çağı - Pazartesi, 10 Kasım 2008

da detaylı bilgiler yer alıyor.

Buradaki değiştirme yapmak isteyenler açısından en önemli unsurlardan biri numaranın taşınmasının belli bir süre gerektirmesi (6 gün) bir diğeri de bir operatörden daha önceden edinilmiş olan kampanya ya da promosyonların diğer operatörde sürmeyecek olması.
Bir zamanlar teknoloji bu kadar ilerlememişken her yerden çekebilsin ve bir şekilde iletişim kurabilelim diye farklı operatörlerden cep telefon numarasını alan bizler için cazip görünüyor.
Ama açıkçası değişim her zaman ufak tefek de olsa maliyet getirmiştir. Bu parasal da olabilir fırsat maliyeti olarak da değerlendirebilir.
Çok kısa bir sürede yeni bir seçim olanağı sağlayan bu olanağı akıllıca ve en uygun şekillerde değerlendirmek gerekmektedir.

Hiç yorum yok: