21 Mayıs 2009 Perşembe

Mobil Mesaj Kullanıcılarının Alışkanlıkları

Vlingo tarafından yapılan bir araştırmaya göre (Consumer Mobile Messaging Habits Report)ABD'de %54 olan yazılı mesaj gönderme oranı bütün yaş grupları için yaklaşık %60'a yükselmiştir.

ABD'de 2008 yılında bütün gençler ve yirmi yaş grubundakiler %85 oranında mesajlaşmaktadır.2009'da bu oran %94'lere çıkmıştır.
40'lı yaşlardaki kısa mesajla iletişim kuran kullanıcı sayıları da %56'dan 64'e yükselmiştir.
50'li yaşlardaki yazılı mesaj kullanım oranı ise %38'den %46'lara kadar çıkmıştır.
Kısacası mobil telefonlarda yazılı mesajlaşma oranı konuşmaya göre daha yoğun bir şekilde kullanılmaya başlamıştır. Mobil veri hizmetlerdeki popülerliğe rağmen kullanıcıların %44'ü fiyatları yazılı mesajlaşmada bir engel olarak görmektedir. Maliyetlerle ilgili olan bu oran cep telefonuyla internette gezinme'de %59 ve mobil bir e-mail adresi almada %53 oranında engel olarak düşünülmektedir.
Mesajlaşmayı kullanmayanların %27'si küçük bir klavye ile yazı yazmanın bir engel teşkil ettiğini belirtirken %37si ise yazma işleminin uzun sürmesini engel olarak gördüklerini ifade etmektedir.

ABD'de pek çok eyalette koyulan kanunlara uymayan sürücülerin sürüş esnasında mesaj yazarken veya alırken kazaya sebebiyet verdiği anlaşılmaktadır (%26).

Kaynak: http://www.marketingcharts.com/interactive/tennessee-boasts-most-drivertexters-9187/?utm_campaign=newsletter&utm_source=mc&utm_medium=textlink

Hiç yorum yok: