2 Haziran 2008 Pazartesi

Mobil telefon, hız, yaşam, ölüm

Bugün 1 Haziran 2008, güneşli ve çok sıkıcı olmayan bir gün gibi bir başlangıç yapıyor sonra iş yerine geliyorsunuz. İş yerinizde çok yakın bir arkadaşınızın ağabeyinin vefat ettiğini öğreniyorsunuz. Şimdi ne yaparsınız?

Tabii ki hemen cep telefonunuza sarılır arkadaşınızı durum teyidi için ararsınız. Çünkü İstanbul gibi bir kentte genelde mekanlar birbirinden uzak. Eskiden bu uzak mekanlardan haber almak ancak telefonla ya da diğer kişiler vasıtasıyla oluyordu. Ama artık hiçbir aracıya gereksinim duyulmaksızın doğrudan aranılan kişiye ulaşmak mümkün hale geldi.

İşte cep telefonunun sosyalleşmedeki faydalarından biri. Direkt ötekine ulaşmak, hatta statü, sınır, yer gibi unsurları da ortadan kaldırıyor. Eğer numarayı biliyorsan çevirip karşındakine ulaşabiliyorsun. Bu kimi zaman bir şampiyonluk ya da ders geçmenin haberi gibi sevinç kimi zaman da yukarıdaki gibi üzüntülü konuları ulaştırıyor. Ama bütün araçlardan daha hızlı, hatta internetten bile çünkü onu açmak ve mesajları gönderip almak için süre harcanırken burada bir numara hatta kayıtlı ise tek tuşa basarak bile gerçekleşiveriyor.

Hiç yorum yok: