10 Haziran 2008 Salı

E-kitaptan sonra Mobil Kitap


Marketingpost http://map.blogsome.com/ sitesinde çok enteresan bir reklama rastladım. Dijital ortamda kitapçı olan http://ebooks.com/ bir reklamı.

Bu reklamda artık raflarda kitap yerine bir küçük bir flash bellek ya da evrensel seri yolu (usb) http://www.pcakademi.com/2007/05/09/usb-nedir.html yeterli.

Yüzlerce kitap yerine bir adres. Bunun giderek gelişen aşaması ise mobil telefona kitap indirme, bu sayfa olarak yazılı da olabilir ancak ekranların küçüklüğünden dolayı tercih edilen bir yol olmaz. Sesli de olabilir. Kitap endüstrisi yeni bir açılıma böylelikle kavuşmuş olacak sesli kitaplar, sinema zaten seçeneklerin içinde.

Mobil telefon üstelik herkesin elinde kitap okuma ve dinleme yüzdeleri de böylelikle artabilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

son yıllarda artan akıllı telefonlar ile txt ve pdf formatlı kitapları okuma imkanı oldu.fakat gerek ekran boyutları gerekse türkçe harf sorunu nedeniyle pek tercih edilmiyordu.yeni programlar ile bununda çaresi bulundu.son okuduğum kitapları mobil kitap halinde otobüste,cafede,bekleme salonlarında yani her ortamda okuma imkanına kavuştum ve bu kitapları blog sayfası açarak her ortamda kitap okumak isteyen kitap severlere sundum.
http://cepekitap.blogspot.com/